Welderup Rat Rod Welderup Rat Rod
Steve Darnell gaat uitdagingen niet uit de weg. Zo ook niet toen hij een 1928 4-deurs Dodge tegen kwam. De snijbrander ging er in... Welderup Rat Rod

Steve Darnell gaat uitdagingen niet uit de weg. Zo ook niet toen hij een 1928 4-deurs Dodge tegen kwam. De snijbrander ging er in en op het handgemaakte frame werd een 1988 Dodge pick-up blok geschroefd. Een heel dik Cummins dieselblok wel te verstaan. Uiteraard schroefde Steve er ook nog twee turbo’s op, omdat het kan en voor wat extra kracht (1600Nm trekkracht! Daarmee schiet je straatstenen naar de maan). En zie: uw instant milieunachtmerrie is een feit. Dit broeikaseffect op wielen is op alle fronten indrukwekkend. Alleen het Vaticaan kan er niet zo veel mee, want hij produceert zowel zwarte als witte rook. Hoe dan? Kijk de jijbuisvideo na de foto’s maar even.

  • barq

    09/02/2012 #1 Author

    Whaaaat! Hele dikke grote pluim voor deze burnout. Dat hitsige hoge geluid van de turbo erdoorheen.. Die achtervolgende truck in de eerste film van Spielberg, Duel, had ook van dit soort onheilspellende geluiden gemonteerd.

  • Roth

    09/02/2012 #2 Author

    Wat een goeie film is dat toch!