Space Junkie by Ian Roussel Space Junkie by Ian Roussel
Ian Roussel is geen onbekende als het om hot rods gaat, maar de meeste creaties van Roussel doen me gewoon heel erg weinig. Ontzettend... Space Junkie by Ian Roussel

Ian Roussel is geen onbekende als het om hot rods gaat, maar de meeste creaties van Roussel doen me gewoon heel erg weinig. Ontzettend knap werk, maar er op de één of andere manier klopt het gewoon net niet. Tot hij met de Space Junkie kwam. Zoals je wellicht al hebt kunnen merken, ben ik niet erg van de glimmers en high gloss paint jobs, maar voor deze hot rod maak ik met plezier een uitzondering. Deze extreem gechopte 1931 Chevrolet coupe, inclusief airrides voor de onvermijdelijke oneffenheden op de weg, wordt aangedreven door een 1948 straight-eight (!) GM motorblok. Door z’n extreme chop was er slechts ruimte voor één pedal, het rempedaal, dus heeft Roussel een boomerang/achtervleugelvormige gashendel op zijn middentunnel geplaatst en als stuur heeft hij, geheel passend bij z’n gashendel een yoke control wheel uit een sportvliegtuig gebruikt. Over performance van de Space junkie heb ik niets kunnen vinden, maar een 8 in lijn is niet de meest ideale motorvorm voor veel PK’s, dus verwacht daar geen extremen. Aan de andere kant past het blok wel echt perfect bij het uiterlijk van de Space Junkie. Vrijwel alles klopt aan de auto, inclusief de briljante paint job. Alleen die grill aan de achterkant en de fake wooden spokes zijn wat mij betreft overbodig, maar verder: SHUT UP AND TAKE MY MONEY! (met dank aan Barq)

  • barq

    11/11/2014 #1 Author

    Die nepspokes zijn spinners, meen ik. Verzacht de oogpijn.

  • Roth

    11/11/2014 #2 Author

    Mjaa, ietsjes dan. Maar gewoon: of spokes, of stalen velgen. Niet allebei. Maar goed, verder natuurlijk zo ongelofelijk bruut!