Magni Filo Rosso Magni Filo Rosso
De hang naar Retro manifesteert zich in veel gedaanten. Het gaat van minutieus gerestaureerde klassiekers die je doen tijdreizen, tot moderne fietsen die alleen... Magni Filo Rosso

De hang naar Retro manifesteert zich in veel gedaanten. Het gaat van minutieus gerestaureerde klassiekers die je doen tijdreizen, tot moderne fietsen die alleen nog in hun design de echo van vroegâh laten doorschemeren maar wel je zintuigen verwarren. De Filo Rosso van Magni wringt je brein zo mogelijk nog verder uit. Je denkt te kijken naar een MV Augusta racer waarop Ago zelf nog wereldkampioen is geworden: de bekende kleurstelling, een klassiek ogend buizenframe, bescheiden remschijven en klassieke veerelementen. Magni prepte destijds de racers voor het oude MV Augusta, dus het zou zomaar kunnen. Maar kijk eens verder… grappige gasten die Italianen: achter het kuipwerk zit een hypermodern MV Augusta 800cc driecilinder blok verstopt. Jazeker 125 ritalin rijpe paarden voor een fietsje van 145kg, Il Più Grande Spettacolo! De prijs is nog niet bekend, gelukkig maar, dat scheelt heel wat slapeloze nachten.

Otto Valvole

Twee wielen zijn genoeg. Cilinders idem. Is dat alles dan ook nog van Europese makelij, dan mag je Otto wakker maken met een dubbele espresso (en een scheutje 20W50 graag).

No comments so far.

Be first to leave comment below.