Jonny’s Flux Capacitor Jonny’s Flux Capacitor
Elektrische auto’s zijn niet heel erg nieuw. De eerste elektrische auto’s werden al zeker 100 jaar geleden gebouwd, maar tijdens de oliecrisis was een... Jonny’s Flux Capacitor

Elektrische auto’s zijn niet heel erg nieuw. De eerste elektrische auto’s werden al zeker 100 jaar geleden gebouwd, maar tijdens de oliecrisis was een elektrische auto opeens ook weer een hot item.

Zoals de Enfield 8000 ECC. Een soort koekblik met een lading accu’s in het vooronder, waarmee het ding toch nog zo’n 77 kilometer per uur haalde. Destijds niet heel raar, maar tegenwoordig kan je daar met goed fatsoen niet meer mee aankomen. Dat bedacht Jonny zichzelf ook en begon te sleutelen aan zijn Enfield.

Het resultaat is briljant. Het ding heeft in plaats van een 150 ampère motor een 2000 ampère motor gekregen, waardoor de Enfield een stuk vlotter van z’n plek gaat (0 tot 100 in minder dan 4 seconden) en ook z’n top aanzienlijk hoger ligt, namelijk zo’n 193 kilometer per uur. Hierdoor heeft Het gele scheurijzertje ook andere ook nieuwe remmen, ophanging, banden en bijvoorbeeld een rolkooi gekregen. Het resultaat is te absoluut te gek, zoals je in onderstaande video kunt zien.

No comments so far.

Be first to leave comment below.