BMW Krugger NURBS BMW Krugger NURBS
BMW is de moeilijkste niet als het gaat om het customizen van haar motoren. Niet zo lang geleden lieten ze nog een aantal Japanse... BMW Krugger NURBS

BMW is de moeilijkste niet als het gaat om het customizen van haar motoren. Niet zo lang geleden lieten ze nog een aantal Japanse kustom boys los op een handje R nine T motoren en laatst hebben ze de Belgische motorverherverbouwer Fred “Krugger” Bertrand losgelaten op het vlaggenschip van BMW Motorrad, de BMW K1600. Een Goldwing-achtig slagschip met een zescilinder onder de tank. Niet de meest hippe motor op aarde, maar wel een geniaal brok techniek. Fred is echt helemaal retard gegaan op de K1600. De enige zaken die hij intact heeft gelaten zijn het motorblok en de electronika (verstandig met zeven onboard computers en ABS). Verder lijkt de NURBS, zoals Bertrand de motor heeft genoemd, in niets op de comfortabele toermotor die de K1600 is. Het resultaat is een soort retro-versie van de motoren uit de film Tron, die wat mij betreft morgen door BMW op de markt gebracht mag worden.

 • Otto Valvole

  15/11/2014 #1 Author

  Gezien op intermot 2014, in het echt nog veel indrukwekkender!
  De uitdaging was om ook de originele “kabelboom” en elektronica (1 geheel) te gebruiken. Deze kon namelijk niet verknipt/opgedeeld worden, anders zou het ding domweg niet mee lopen. Alle elektronische gadgets zitten dan ook noodgedwongen verstopt in de motorfiets. Maar alleen een stukje van de originele dashboard-display is zichtbaar.
  Yep, de tijd van simpel staal buigen en kloppen is voorbij.

  • Roth

   15/11/2014 #2 Author

   Mooi he! Dat ze niet blijven vervallen in de standaard kustom-truukjes, maar dat er dus gasten zijn die echt iets nieuws creëren.