Auto Polo Auto Polo
Met Auto Polo heb ik het niet over de uitermate populaire b-segmenter van een groot Duits automerk, maar over een vorm van sport. Inderdaad,... Auto Polo

Met Auto Polo heb ik het niet over de uitermate populaire b-segmenter van een groot Duits automerk, maar over een vorm van sport.

Inderdaad, Auto Polo is Polo, maar dan in plaat van paarden met auto’s. Niet zo heel gek wanneer je bedenkt dat begin vorige eeuw auto’s niet veel meer waren dan vervangers van paarden, dus waarom verving je die paarden bij Polo dan ook niet door auto’s. Wel dus en zo ontstond Auto Polo.

Je hoeft niet heel erg lang doorgestudeerd te hebben om te begrijpen dat Auto Polo werkelijk levensgevaarlijk was. De auto in kwestie werd door één man bestuurd, terwijl een ander man met de ” mallet” de bal probeerde te raken.

Buiten het veld stond een chirurg klaar om gewonde spelers te behandelen aan kneuzingen, gebroken botten en diepe sneden. Regelmatig vielen er doden als er weer eens een auto omrolde over zijn bestuurder heen. Dit risico zorgde er niet voor dat uiteindelijk de sport in populariteit afneem, maar vooral het vervangen van beschadigde auto’s en dus gewoon de te hoge kosten dat er voor zorgde dat Auto Polo steeds minder werd gespeeld. Gelukkig hebben we de ontzettend heersende en spectaculaire foto’s nog.

No comments so far.

Be first to leave comment below.