Carbage Run Update 2 Carbage Run Update 2
Zoals u inmiddels wellicht weet doet HotRoth mee aan de Carbage Run en heeft daar voor een zeer fijne Volkswagen T3 bestelbus uit 1988... Carbage Run Update 2

Zoals u inmiddels wellicht weet doet HotRoth mee aan de Carbage Run en heeft daar voor een zeer fijne Volkswagen T3 bestelbus uit 1988 op de kop weten te tikken. Planning was om er een soort lounge bus van te maken, maar plannen worden gemaakt om gewijzigd te worden. Het gaat een Tiki Bar Bus worden, geheel geïnspireerd op de Tiki’s in Rotterdam. De voorbereidingen verlopen voorspoedig. De volgende items zijn inmiddels aangeschaft en in veel gevallen al binnen:

Vier 50 centimeter, handgemaakte en beschilderde houten tiki maskers, voor aan de binnenkant van de bus:

Een fijn surfboardje voor op het dak. Uiteraard wordt het boardje eerst kaal gemaakt en krijgt het een fijne hoogglans houtlook voor het op de bus mag. De home built Low Rider was al in bezit en gaat naast het boardje op het dak. Hier geen aanpassingen meer nodig, behalve het oppompen van de banden:

De obligate Hot Rod en Surf Stickers zijn uiteraard ook al besteld en binnen:

Nog meer stickers, hula meisje, rat fink (van Ed Roth uiteraard) en een ouderwetsche bermlamp voor op de voorbumper. Dit allemaal via Kieft en Klok:

En waarschijnlijk met afstand de aller hardst heersende schakelpookknop ooit:

De volgende zaken gaan binnenkort gebeuren: In de donkergrijze primer zetten van de bus. verlagen van de bus, maar op zo’n manier dat de wegen in het oostblok niet een al te grote uitdaging worden. Het rood verven van de velgen, aanbrengen van whitewalls op de banden en polijsten van de wieldoppen.

Vervolgens gaat de binnenkant volledig op de schop. De wanden worden bekleed met bamboe, er komen banken in, schemerlampjes, een koelkast, een dijk van een geluidssysteem (hard nodig voor die fijne oude tiki/surf/psychobilly muziek) en uiteraard een OMGWTFBBQ, want wat is een tiki bar zonder goeie lamssaté!
De eerste sponsor heeft zich al aangemeld en gaat waarschijnlijk zorgen voor fijne Cubaanse Rum!

 • pedigree

  16/11/2011 #1 Author

  Fuck, wat een heersende bussen hebben ze daar bij Kieft & Klok! Maar… euh… €45.000,- voor een 50 jaar oude bus? Damn!

 • Roth

  16/11/2011 #2 Author

  Ja, die T1-tjes gaan hard op het moment. En dat blijft nog wel even doorgaan. Een beetje T2 is inmiddels ook al haast niet meer te betalen en met een beetje mazzel gaat het met een T3 ook die kant op (want laatste VW bus met motor achterin), maar dat zal nog wel eventjes duren)

 • pedigree

  16/11/2011 #3 Author

  Nou, van ’t weekend nog in een T2 mogen slapen toen ze de lichten aan gooiden op I Love Techno. Ideaal, zo’n bus.

 • Sjo-Cal Speedtoys

  28/11/2011 #4 Author

  Dit gaat cool worden!
  Mocht je een custom schilderingetje ergens willen heeft u mijn adres.

 • Toxteth

  09/01/2012 #5 Author

  Maak er een ice-cream van van:
  http://tinyurl.com/8yvjnd5